FANAT
Главная Магазин Форум Видео Подкасты Трансляции
Трансляции матчей
 





Опрос

Должен ли Григорий Суркис уйти в отставку с поста президента ФФУ?


Интернет-магазин

Подробнее...
Чашка "Боруссия" Дортмунд



Значок "Гуцульщина" Косив


Подробнее...
Книга "Настоящая сборная, или Феномен Хиддинка"


Подробнее...
Книга "Сборная России : Семнадцать шагов на пути к Евро-2008"


Подробнее...
Книга "Суета вокруг мяча: Записки спортивного комментатора"


Подробнее...
Книга "Дик Адвокаат: Первая полная биография"


Подробнее...
Книга "Криминальный футбол: от Колоскова до Мутко. Расследование с риском для жизни"



Значок "Феникс-Ильчевец" Калинино



Значок "Феникс-Ильчевец" Калинино (старая эмблема)


Подробнее...
Книга "Англия, моя Англия: Зло, следующее за сборной"


перейти в магазин все новинки

Шахматные компьютеры
Национальные чемпионаты стран

Украина 2009/10

3:3

Карпаты (Львов) - Арсенал (Киев)

13-03-2010 :: Украина 2009/10
Стадион "Украина". Львов
Зрителей 8 000
Арбитр Игорь Покидько (Полтава)
Карпаты: Тлумак, Федецкий, Годвин (Ткачук, 81), Ощипко, Милошевич, Тубич, Кополовец (Гурули, 29), Кожанов, Голодюк, Худобяк, Батиста (Зенев, 62)
Арсенал: Рева, Шершун, Захаревич, Богданов, Данилов, Хомин (Евсеев, 61), Шахов, Шоава, Ещенко, Мазилу (Закарлюка, 90+3), Шацких (Коркишко, 85)
Голы: Батиста, 41, Федецкий, 59, Ткачук, 90+2 - Шахов, 20, Шоава, 68, Шацких, 73
Предупреждения: Хомин 57, Богданов 59, Тубич 73


У цьому чемпіонаті у Львові завжди весело. То відіграють три голи в запорізького «Металурга», то забивають чотири «Зорі» і п’ять «Оболоні». Словом, уболівальник, який йде на стадіон може бути впевненим – сумувати йому не доведеться. З погодою, правда, знову не пощастило – кілька днів у Львові йшов сніг. Дирекція стадіону «Україна» обіцяла, що за годину до гри поле буде зелене, оскільки воно застелене плівкою. А під час гри усе буде залежати від небесної канцелярії.

Обидві команди підійшли до цієї гри практично з стабільними показниками – «Карпати» двічі перемогли, «Арсенал» двічі зіграв внічию. Головний тренер «Арсеналу» вирішив готуватися до гри не в Києві, а в Ужгороді – так ближче до Львова. На Закарпатті, він розгледів потенціал в кількох молодих гравцях і випустив їх зі стартових хвилин. Рева у воротах. Правий захисник Єщенко, у центрі Шершун та Шоава, зліва Данілав. Троє хавбеків розташувалися на одній лінії: Захаревич лівіше, Хомин правіше, а Богданов між ними. Трохи вище грав Шахов, а попереду бігала пара Шацьких – Мазілу.

Олег Кононов зробив як книжка пише – переможний склад не змінював. Тлумак на воротах, Ощипко ліворуч, Федецький номінально праворуч (а так, він як завжди, був там, де треба), у центрі пара сербів Мілошевіч – Тубіч. Годвін – опорник, креативний дует Худоб’як – Голодюк трохи вище, по краях Кожанов та Кополовець (вони не рідко обмінювалися флангами), попереду Батіста.

Поки поле було без снігу команди пробували один одного на смак. «Арсенал», очевидно, дуже добре вивчив стиль гри «Карпат». Cправа в тому, що «зелено-білі» два попередні матчі виграли за рахунок контролю м’яча. Кияни розуміли – якщо «Карпати» повторять такий фокус втретє, результат буде аналогічний. І варто сказати, що були проміжки часу, в яких «каноніри» здорово контролювали гру, не даючи господарям прострору для своїх атак.

Саме цим можна пояснити і ранню заміну Кополовця. Олег Кононов потім пояснив, що Михайло програв свою зону Єщенку. Словом, для «Карпат» усе почалося не так. Навіть у матчі з «Металістом» ситуація була спокійнішою. А після голу Коельо, «Карпати» взагалі заграли спокійно і впевнено. Цього разу сценарій був схожий, але кількість непорозумінь перевищувала допустиму норму. Інколи складалося враження, що деякі гравці взагалі вперше разом вийшли на поле. Тривожний дзвоник – удар головою з кількох метрів від Шацьких. Тлумак з труднощами м’яча відбиває. За мить вже штрафний від Шацьких – м’яч полетів низом і капітан «зелено-білих» знову мав клопоти. Все ж, круглого він відбив убік, а там вже Худоб’як не встиг закрити суперників. Після пасу на хід, гравець «Арсеналу» здорово навісив у штрафний, на орендованого у «Дніпра» Шахова. Його мав би прикрити Ощипко, але не встиг – Євген поклав корпус і точно пробив у верхній кут воріт – 0:1.

По ходу гри «Карпати» оклигали і почали розправляти плечі. Олег Голодюк двічі пробивав зі штрафних. Перший раз – у руки Реві. Вдруге хавбек пробивав метрів з 35-и. Мяч, після неймовірно сильного удару, трохи розминувся з дев’яткою – Рева не рятував би. Той же Голодюк асистував Денису Кожанову, коли він забивав свій гол. Біда тільки, що суддя з Полтави Покидько не зарахував його, побачивши офсайд. Насправді ж, офсайду не було – в цьому можна переконатися на повторі. Гол чистий, але кому вже від цього легше? Схоже, «Карпатам» пора звикати до такого явища. Потім суддівські інстанції визнають, що арбітр помилився, може оштрафують, може дискваліфікують, але обурення вщухнуть, час пройде і цей же суддя знову судитиме матчі, ніби й не було нічого.

Власне, у даному епізоді, уся вина лежить на боковому арбітрі, який ну не міг не бачити, що офсайду не було – він був на одній лінії з Кожановим. Дуже схожий епізод відбувся в минулому турі в Маріуполі. Суддя бачив, що Мілевський з «Динамо» був в офсайді, але прапорець не підняв.

Журналісти після матчу обговорювали події на полі, а ті хто краще знає статистику розповіли, що «Арсенал» ще жодного разу не програв, коли судив пан Покидько. Претензії до арбітра були і в головного тренера «Карпат». За його словами, клуб обов’язково звернеться до відповідних інстанцій з відповідними вимогами. Але два очки, ясна річ, «Карпатам» ніхто не дорахує.

Проїхали. За кілька хвилин у практично ідентичному епізоді, Кожанов вивів Батісту на ворота і бразилець у боротьбі з Шершуном точно пробив з носка повз Реву – 1:1. Четвертий гол бразильця і десята гольова передача Кожанова. Не виключено, що Денис є одним з головних кандидатів від «Карпат» до збірної України. На матчі був присутній і помічник Мирона Маркевича – Олександр Хацкевич. Мабуть, разом з Кожановим на олівець потрапив і Артем Федецький. Невгамовний оборонець-універсал примудрився забити вже сьомий гол в чемпіонаті! Він знову обрав правильну позицію під час виконання стандарту. Цього разу Артем добив м’яча у ворота, після невдалої спроби удару від Мілошевіча. Так рахунок став 2:1, але гра «Карпат» не вселяла оптимізму…

Через три хвилини після голу Олег Кононов пішов на логічний крок – замінив Батісту на Зеньова. «Краще б я цього не робив» - подумав тренер хвилин за 15. Справа в тому, що естонець практично не відкивався для передач партнерів, а самі кияни не робили для найшвидшого карпатівця зелених коридорів. Батіста краще тримає м’яча – саме цього компоненту «Карпатам» дуже бракувало. Вони полетіли забивати третій, а напоролися на гол-еквалайзер.

Груба помилка оборони. Шацьких отримав м’яча на лінії перед штрафним майданчиком і навісив у бік воріт. Першим на м’ячі мав би бути Мілошевіч, але його буквально продавив румун Шоава і «тикнув» круглого повз Тлумака – 2:2.

Тут би заспокоїтися… І може все б так і сталось, але суддя побачив порушення правил, під час боротьби Тубіча та Мазілу. Епізод дуже суперечливий. Неманья не влучив по м’ячі, але небезпеки не було – першим вискакував Мілошевіч. Після контакту зі спиною серба, Мазілу упав на газон. Цікаво, що боковий суддя біг паралельним курсом і добре бачив епізод. У випадку порушення правил, він мав би підняти прапорець і просигналізувати головному рефері. Але він цього не зробив. Покидько засвистів і показав Тубічу жовту картку. Правда, за що саме, до кінця не зрозуміло.

Тим не менше, Максим Шацьких отримав право на штрафний. Андрій Тлумак вибудував стінку, але сам став біля лівої штанги. По суті, нападнику треба було просто перекинути групу карпатівців. Саме це він з успіхом і зробив – дуже красивий гол.

… 86-а хвилина. «Карпати» відчайдушно атакують, але забити не можуть. «Арсенал» спокійно відбиває атаки. Гурулі отримує м’яча на правому фланзі і сильно прострілює паралельно до лінії воріт. Молодий Захаревич губить Зеньова, якому треба всього лише ногу підставити, до воріт два метри. Естонцю це не вдається – просто дивовижно. Проте Гурулі не здається. Чергова атака, фол на Федецькому і штрафний. Грузин закручує у ворота – Рева виносить м’яча на кутовий. Останній шанс в Гурулі – навіс у центр штрафного. М’яч перелітає основну групу гравців і падає точно на ногу Ткачуку, який недавно вийшов на заміну. Андрій пробив як міг – майже лежачи і не зовсім сильно. І все б нічого для «Арсеналу», Рева зловив би цього м’яча, але він, помаранчевий і слизький, зачепив ногу Шаови і влетів у кут воріт. «Карпати» і раділи не особливо. Мілошевіч вхопив круглого і помчав з ним на центр поля. Та часу вже не було. Фінальний свисток і 3:3.

Після такої гри важко визначити хто з суперників втратив очки. Для Грозного і його дуже непоганої команди це вже третя поспіль нічия. Для «Карпат», після всього, одне очко ніби й не погано, але з іншого боку, у пам’яті вирує не зарахований гол. Як мінімум, на день, «Карпати» вийшли на четверте місце. Так високо «зелено-білі» у цьому сезоні ще не піднімалися. Мрія стала ближчою і цілком реальною. Тільки тепер у «Карпат» ситуація набагато складніша, ніж у того ж таки «Арсеналу». Пан Грозний має одне завдання - будувати команду. А «Карпатам» доведеться кожне очко вигризати так, як вони це зробили у цій грі. Якщо львів’яни і справді поставили перед собою завдання – вийти в єврокубки, треба бути готовим до всього.

P.S. Дуже часто можна почути компліменти про львівських уболівальників. Мовляв і на футболі розуміються, і команду підтримують. Усе це і так і не так. Як же гидко було спостерігати за одним солідним дядьком, який після голу Шацьких, з ображеним виглядом встав з центрального сектору і попрямував до виходу. Дуже хотілося, щоб він мав якусь надзвичайно важливу зустріч чи ще щось невідкладне. Та щось пан не дуже поспішає. Не цікаво, коли команда програє і її треба підтримати. Ну й нехай. На кожен товар – свій покупець.

Інше неприємне враження склали далеко не поодинокі глядачі, які вирішили влаштувати гру в сніжки просто на трибунах. Кидали куди-будь – у гравців обох команд, у суддів, один в одного. Свідоміша частина людства кинулася їх заспокоювати – та де там. Уперше в житті сніг побачили, не можуть натішитися. Соромно… І як тут не погодитися з В’ячеславом Грозним, який сказав, що люди, які кидали сніжки – це не вболівальники, а… Справді, словами не передаш.


Олег Кононов, головний тренер «Карпат»

- В кінці гри, коли ми програвали, наші уболівальники скандували одне слово і адресували його арбітру. Я повністю погоджуюся з ними. Уболівальників не обдуриш. Тим паче львівських уболівальників. Вони все бачили. Це була чергова гра, де ми боролися проти 14-и. Хоча ми й самі купу помилок в обороні наробили. Були певні моменти, де ми б мали бути зігранішими. Вцілому ж, добре, що грали до кінця і відігралися. Ми йдемо далі. Взяли очко і, сподіваюся, що воно нам допоможе. А далі будемо працювати.

- У яких епізодах ви не згідні з арбітром?
- Насамперед, це незарахований гол Кожанова. А також штрафний, коли Тубіч отримав жовту картку. На мою думку, треба було давати попередження Мазілу за симуляцію.

- Ви в курсі, що з цим арбітром «Арсенал» жодного разу не програв?
- Будемо писати папери. Побачимо. Все від федерації залежить. Там люди компетентні сидять.

- Дивно було, що за рахунку 2:2 більше атакували не «Карпати», а «Арсенал»…
- В першу чергу тут зіграв роль психологічний фактор. Коли вдома пропускаєш гол, два, три – це дуже важко. Не так, як на виїзді. Там гра продовжується, а тут більша відповідальність, більші вимоги від уболівальників. Тому активність і впала, а ще, хлопці трохи втомилися.

- Центральні оборонці трохи невпевнено грали…
- Я про себе можу сказати, що в них впевнений. А не помиляються ті, хто нічого не робить. І Тубіч і Мілошевіч дуже хороші гравці, додають в кожному матчі. Наша робота полягає в тому, щоб вони менше помилялися.

- Чому ви так рано замінили Кополовця?
- Ми розберемо з гравцем його дії. На жаль, Єщенко його переграв. А наші флангові мають перегравати індивідуально своїх опонентів.

- Як ви вважаєте, Тлумак помилився, коли шикував стінку перед голом?
- Не відкидайте виконання. Шацьких здорово забив. А щодо помилки… Так. Очевидно, гол можна поділити на голкіпера і на стінку.

- Фанати після незарахованого голу кинули кілька фаєрів. Суддя зупинив гру…
- Це не дуже добре, бо ми граємо вдома і постійно атакуємо. А кожна така зупинка йде лише на руку супернику, який має час, щоб дух перевести. Будемо працювати з нашими фанатами.

- Гурулі підсилив гру?
- Він активно увійшов на поле. Ще не вистачає йому егресії, яку він показує на тренуваннях. Він дуже здорово там виглядає – забиває, обігрує один в один. У нього величезний потенціал, лише психологічно йому треба працювати над собою. Треба давати йому грати. Але вцілому я задоволений і ним і Ткачуком. Самсон непогано провів гру, але він трохи втомився. Я випустив Ткачука з надією на те, що він братиме на себе ініціативу, загострить, підсилить. І він забив.

- В дублі теж багато забивають. Чи будуть шанси у хлопців в основі?
- Мені дуже подобається наша молодь, але всьому свій час. Дубль і вища ліга – це різні речі, різні рівні. Ми працюємо з ними на тренуванні. Я розумію, що ви говорите про Юру Фурту. Він з нами займається. Але не забувайте про конкуренцію. Гра за дубль мають відповідно поєднуватися з тренуваннями. Треба доводити. Не так просто вибити когось зі складу. Голодюк зміг. Він доказував і в матчах за молодь і на тренуваннях. Треба запастися терпінням.

- Що ви відчули, коли Ткачук забив гол?
- Радість, але з великим відсотком втоми.

- Приїхав Хацкевич. Не знаєте за ким?
- Він мене чекає, будемо говорити. У нас багато кандидатів, хлопці добре розпочали сезон. Всі, хто на замітці в тренерів збірної показують серйозну гру.


Вячеслав Грозний, головний тренер «Арсеналу»

- У Львові завжди важко грати, але я ще жодного разу не програвав тут і не хочу! Дуже хотів виграти. Тому що коли виграєш у класної команди, якою я вважаю «Карпати», тоді робота дає результат. Гляньте, от грали в старті троє 20-річних: Богданов, Шахов та Захаревич. Воробей зараз проходить реабілатцію, Симоненко і Романчук травмовані. У нас були проблеми, але я задоволений. Я сказав, що очки в «Карпат» можна взяти лише тоді, коли ми не поступитися в характері. Якщо поступитися – все, шансів нема, як би не грали. У першому таймі ми мали перевагу, могли забивати, ми грали краще. Потім «Карпати» додали в активності і почали перекривати нас на флангах. Пішла гострота. На жаль, ми пропустили необов’язкові голи. Поле важке, але я вдячний керівництву стадіону. Велику роботу люди провели. Молодці! А ті хто сніжки кидав - то не вбалівальнки, то так…
Я попереджав, що другий тайм треба почати активно, як і перший. І ми почали, але пропустили необовязковий м’яч. Ще й травму Хомин отримав. Шоава в середині грав – в нього є досвід. Він і гол забив. І ми вийшли вперед. Але «Карпати» до останніх секунд грають. Я це добре знаю. У них є характер. На мій погляд, ми ближче до перемоги були. Хоч і тренувалися в Ужгороді. Лише кілька занять було на натуральному покритті. Шкода, що удача не була з нами, якби була – ми б виграли. «Карпатам» я бажаю потрапити до зони єврокубків. Команда хороша, мені побадється, як грають молоді гравці, дубль йде на першому місці. Я зичу «Карпатам» перемог в усіх матчах, крім матчів проти «Арсеналу».

- Що ви думаєте про епізод з незарахованим голом?
- Ще не бачив. Я не можу говорити, було там щось чи ні. Мені здалося, що пенальті було коли Шахова збивали, але я можу помилятися. Я думаю, така гра не могла не подобатися уболівальникам, журналістам. А от для тренерів важка гра. Краще 0:0 зіграти. Але я не граю в закритий футбол ніколи. Хочу нарешті виграти в когось. Що ж робити?

- Ви казали про не обов’язкові голи. Це як?
- Коли в результаті комбінації, швидкої атаки, усе зводиться до логічного завершення. А коли ми володіємо м’ячем, захисник спіткнувся, віддав м’яча на супенинка і йде вихід один в один – то це не обов’язковий гол. Будемо розмовляти, чому б просто цей м’яч не вибити? От Шацьких забив. Що тут воротарю зробиш? Чітко людина забила. Так само як Жажа Коельо забив – здоров пробив. Або як Голодюк забив в тому ж матчі. Класно забив.

- Третій гол «Карпат» логічний?
- Натиск логічний. Але удар був з рикошетом. Воротар чекав одного, а м’яч відскочив від гравця. Що вже зробиш? В протоколі написано 3:3.

- Вважаєте, що ви втраили два очки?
- Як тренер я завжди вважаю, що втратив. Знаєте чому? Я був тренером «Спартака», «Дніпра» – це команди-переможці. Я дуже хотів виграти в «Карпат». Не для себе, а для тих молодих хлопців. Психологічно вони б виросли. А це українці, майбутнє збірної.

- У вас є певні проблеми в захисті…
- Справді, три голи пропустили – це забагато. Я вимоглива людина. Рахунок не зміню, а от якість гри змінити можна. От 20-річний Шахов… Думаю, він всіх вас тут здивував! Які паси роздавав! А Коркішко? Не його погода. Була б його – він разів 10 від ваших захисників утік би – він як метеор літає! Але я від душі бажаю «Карпатам» добрих результатів. Мені імпонує, що люди серцем грають. І живуть «Карпатами». Це здорово. І «Карпати» будуть в єврокубках.

- Вадим Рабінович дав вам завдання? Якщо ні, то чи ви самі собі його поставили?
- Він сказав, що дає мені карт-бланш на перегляд гравців. До кінця сезону я потреную і скажу своє бачення. Нам треба вболівальник. «Динамо» має, «Шахтар» має, «Карпати» мають, навіть «Оболонь» має. Коли ми по 5 голів забивали, на наші матчі теж ходили. Зараз трохи покращили кількість забитих… Я для себе таке завдання ставлю – налаштувати команду на перемогу в кожному матчі. Якщо по-іншому думати, то команда ніколи не переможе.

- Шацьких і Шоава вже і голи забили. Вони повністю влилися в колектив?
- Так. Це гравці високої кваліфікації. Ми їх взяли як вільних агентів, а вони професіонали найвищого рівня, чудові гравці. Цікава річ. Більших професіоналів, ніж румуни я не зустрічав. Це кажу як тренер. Після того як я побачив, як працюють Петру і Панку в «Тереку» я зрозумів чому вони грають в європейських клубах, чому в них постійно з’являються молоді гравці. Вони не роблять собі поблажки. Вони тренуються по вихідних. Шацьких – професіонал. Дуже добре, що він забив. «Оболоні» не зміг, «Дніпру» не зміг, нарешті в третій грі забив. Обоє допомагають молодим гравцям. В наступній грі вже зможуть вийти на поле Симоненоко з Романчуком. А от на Воробея можна розраховувати у квітні. Та й то, у кращому випадку.




 Знакомства в Украине 
Загрузка
лучшие авто

Загрузка ...

Мета новости...

Загрузка...

 Видео-приколы 
Загрузка...
психологические тесты


On-line трансляции матчей
17.03.2010, 21:45
17.03.2010, 21:45
все трансляции | он-лайн результаты

  Видео 
15 марта 2010

Шахтёр Дн - Металлист - 2:1. Видео-обзор матча
15 марта 2010

Закарпатье - Заря - 2:1. Видео-обзор матча

  Подкасты 
15 марта 2010
Программа `Большой футбол` (эфир 15.03.2010)

Программа "Большой футбол" (эфир 15.03.2010)
15 марта 2010
Программа `О делах футбольных`. Выпуск №5(23)

Программа "О делах футбольных". Выпуск №5(23)

  Фотолента 
3 марта 2010
Фотомиг: 18-й тур УПЛ
Фотомиг: 18-й тур УПЛ
26 февраля 2010
Шахтер - Фулхэм - 1:1
Шахтер - Фулхэм - 1:1

Новости InternetUA
Загрузка...
погода в твоем городе
Футбольные турниры

ТУРНИРНЫЕ ТАБЛИЦЫ НАЦИОНАЛЬНЫХ ЧЕМПИОНАТОВ

МЕЖДУНАРОДНЫЕ ТУРНИРЫ

Чемпионат Украины | Кубок Украины
Работа
Загрузка...
работа на дому

IntraTrans.com - Vervoer van en naar luchthavens




 ХИТЫ ПРОДАЖ 
`Футбольные войны`
"Футбольные войны"
Книга `Хиддинк: Гус всемогущий`
"Хиддинк: Гус всемогущий"
`Рональдо! Двадцатиоднолетний гений и 90 минут, которые потрясли мир`
"Рональдо! Двадцатиоднолетний гений и 90 минут, которые потрясли
`Они были первыми`
"Они были первыми"

Реклама на сайте     О проекте
Футбол на Soccer.ru: Новости футбола России и Европы онлайн, Евро кубки и чемпионаты Live Fanat.UA При использовании материалов сайта ссылка на www.fanat.ua обязательна.
E-mail: [email protected] • Телефон: +38 044 227 18 59